Снимка: БГНЕС

Ако към обичайните симптоми на настинката – кашлицата и повишената температура се добави и разстройство – получава се типичната симптоматика на "делта" варианта на коронавируса. Ако симптомите бързо се влошават не отлагайте посещението при лекар, заяви пулмологът Инна Мишина пред руския телевизионния канал "Звезда".

Още по темата

"Ако всички тези симптоми започнат рязко да се засилват - особено гадене и диария, кашлицата прогресира и започнете да изпитвате задух, тогава най-добре да си направите тест за COVID-19", обясни Мишина, цитирана от БГНЕС.

Според нея при заразяване с коронавируса към симптомите на обикновената настинка се добавят намаляване на апетита, силно главоболие, нощно изпотяване и обща слабост.

Пулмологът добави, че вече класическият признак на коронавируса - загуба на вкус и обоняние - може да не се появи при заразяване с щама "делта".

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 1 година

Всъщност настинките допреди 2 години, се причиняваха от коронавируси. Повечето хора преди като си говореха - да не си грипозен, а не, настинал съм нещо. Тази настинка също беше заразна. От настинка се разболяваха всички - от малки деца до възрастни хора. Факта че, средната смъртност от Ковид е над 70г, в западни държави - приближава 80г, говори за странно близки показатели за смъртност - от Ковид, и естествена смъртност. Неправилното лечение в болниците, липсата на доболнична помощ е причина.

54

Aнонимен до 51

преди 1 година

Причините са известни. Занемарено образование, неадекватно висока себеоценка, доверие никому (всички имат заден план и не им чиста работата..), парите са единствена причина за действия, инат и балкански ербаплък. Иначе умират от страх от една ваксина.

53

Анонимен

преди 1 година

Всичко стана в лна. Пътечка до аптечката.