Снимка: Pixabay
71-годишншят Людмил Авджиев е заразен с коронавирус и вече 9 дни чака да бъде хоспитализиран, въпреки че състоянието му е налагало да бъде настанен в лечебно заведение. Преди дни състоянието му се влошава, а сатурацията му пада до 80. 
 
"Сам се оправям. Аз не разбирам от лекарства, дъщеря ми казва какво да пия. Оказа се, че трябва да мина на венозно лечение", разказа пред Нова тв мъжът.
 
Дъщеря му – Ралица, многократно е правила опити да намери болница, но без успех.
 
"Беше ад. Спеше по 22 часа. Не можеше да става, да се движи", разказа жената.
 
В понеделник, след поредното позвъняване на Спешна помощ, пристигнал екип от медици, а баща й бил откаран в болница, но отново не бил приет. 
 
"Направиха изследвания, рентген. Изчакахме два часа да станат готови резултатите. След което дойдоха и казаха, че няма да го приемат. Резултатите са много лоши, но няма места и не зависи от тях", обясни Ралица.
 
Дъщерята на болния прави нов опит да се свърже със спешните медици, но й казват, че линейка може да пристигне най-рано след 4 часа. На терен е изпратен доктор Мохамед Алибрахим. Първата му задача е да премери сатурацията на Людмил.
 
"Сега е 88, но няма остра дихателна недостатъчност", обяснява специалистът.
 
Налага му се да постави инжекция. След прегледа заключението на спешния медик е:
 
"Пригответе нещата, отиваме в болница. Ще се обадя на шефката на смяна. Трябва да му намерим място", заяви медикът.  
 
Доктор Алибрахим установява още нещо – един от важните за лечението на Людмил медикаменти, досега не бил прилаган. 
 
Накрая Людмил е приет във ВМА, но според доктор Алибрахим, мъжът е трябвало да постъпи в лечебно заведение много по-рано.
 
От Спешна помощ заявиха, че в момента има недостиг на интензивни легла за тежки случи на коронавирус. Легла за пациенти, които се нуждаят от лекарско наблюдение, обаче има. 

Коментари Напиши коментар

177

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен''В момента учените разработват не ваксина, а лекарство против Корона.Да видим антиваксърите дали няма да са и срещу него....''Антиваксъра е по природа много *** и първосигнален, че няма как да епротив новото лекарство, защото те по принцип мразят само ваксините. Те и сега гълтат конското лекарство, само защото така проповядват в Youtube. Тъпото същество не може да проумее, че тези лекарства пак се произвеждат от "биг фарма", а не от кварталната баячка...

176

Анонимен

преди 2 месеца

Не 9 дена, ами 19 дни ще чака! Защото има дебели кратуни, които от дума не разбират и не вземат да се ваксинират. Продължавайте да слушате доцента Мангъров, само че той като се изкаже по телевизията и бегом в болницата и там приеме интерферон, а вие го гледайте и тъпейте. Приказките по телевизиите са едно, а истината е съвсем друга.

175

Анонимен

преди 2 месеца

Добре, че не е стигнал до болницата, иначе най-вероятно нямаше да е жив. Ще се оправи и сам.