Снимка: БГНЕС

В Москва и Московска област са установени три случая на заразяване с нов вариант на Делта щама на коронавируса. Това съобщи главният санитарен лекар на Русия Анна Попова, цитиран от БНР.

Става дума за същата мутация на вируса, която е установена при около 7% от пациентите във Великобритания, заяви Анна Попова в телевизионно интервю и призова хората масово да се ваксинират.

През изминалото денонощие в Русия бяха отчетени рекордните от началото на епидемията близо 38 000 нови случая. Смъртните случаи са 1069. Най-много са новозаразените и починалите в Москва, където от вчера са в сила нови ограничителни мерки.

Хората над 60-годишна възраст и хронично болните, които не са се ваксинирали трябва да останат по домовете си. Една трета от персонала на фирмите трябва да премине към работа от вкъщи, а до първи януари 80 на сто от работещите в сферата на услугите трябва да се ваксинират.

По предложение на правителството президентът Путин обяви дните от 30 октомври до 7 ноември за неработни.

Коментари Напиши коментар

11

Похвално

преди 1 година

Харесва ми демократичният подход, който прилагат в Русия. Не ги карат всички да се ваксинират а само 80 процента. Да се съберат, да си поговорят и да решат кой ще се ваксинира, кой не.

10

Стоян

преди 1 година

До Тонев Поне за разлика от нас вярно че ваксинират по време на пик но без много много да раздухват, затварят неваксинираните в къщи (нищо чудно и да ги ваксинират по домовете все пак това е Русия..) .

9

Анонимен

преди 1 година

Цирка продължава!