Снимка: ВМА

Шест клиники от структурата на Военномедицинска академия (ВМА) временно ще бъдат трансформирани в звена за работа с пациенти с коронавирусна инфекция.

Още по темата

Новите COVID-зони са разкрити на територията на Клиника по пневмология и фтизиатрия, Ендокринология и болести на обмяната, Втора клиника по коремна хирургия, Клиника по психиатрия, Клиника по гръдна хирургия, Обща и онкологична гинекология, уточниха от ВМА.

Екипите вече имат опит в битката с коварното заболяване от предходните вълни на епидемията.

Създадена е специална организация за прием на пациентите, нуждаещи се от спешно или неотложно болнично лечение, свързано с гореспоменатите специалности.
 

Коментари Напиши коментар

11

смях

преди 2 месеца

Излиза,че в България всеки втори трябва да е бил болен от КО.Тоест всеки има роднина или близък приятел,който е умрял или инвалидизиран от КО.Къде са болните от КО?Няма ли вече дриги болести?Недохранване,студ?

10

Вече

преди 2 месеца

и военните се активираха в експеримента, макар че те още от самото начало 2019 г. знаеха за планираната ИГРА...

9

ДА

преди 2 месеца

Абе,втора година с тоя вирус и не се научихте!Време имаше бол,да направите една болница само за ковид,а в другите хората свободно да се лекуват.Втора година не съм ходила на профилактика заради вируси-ей така се мре в повече у нас,от всякакви болести и малко от ковид!Не-ка-дър-ни-ци ,всички до един!