Снимка: Pixabay

Редица страни затягат мерките срещу коронавируса.

Една от тях е Румъния. В северната ни съседка се връща вечерният час, а в шест региона на Русия дните до 7 ноември са обявени за неработни.

В Румъния излизането във времевия отрязък от 22 до 5 часа ще бъде забранено за неваксинираните. Имунзираните и преболедувалите няма да имат ограничения.

Обществените места на закрито ще се посещават само със "зелен сертификат". Изключение има за хранителните магазини, аптеките и религиозни храмове, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Още по-строги мерки са в сила в Русия. От днес в шест региона на страната хората няма да работят. Президентът Владимир Путин определи платени неработни дните от 28 октомври до 7 ноември.

В Чехия носенето на маски на закрито става задължително, включително на работното място.

От Световната здравна организация алармираха, че пандемията е далеч от своя край.

Директорът на СЗО Тедрос Гебрейесус подчерта, че пандемията ще приключи, когато светът реши да сложи край.
"Нещата са в нашите ръце. Ние имаме всички необходими инструменти, както обществени, така и медицински. Но светът не ги използва добре", добави той.

Във Франция се проведе експеримент – разпространява ли се Ковид-19 между ваксинирани. За целта в нощен клуб, на закрито, без маски са участвали само ваксинирани хора, за да се провери как и дали вирусът се предава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase