Снимка: архив, БГНЕС

Защо децата бяха затворени първи и ще се върнат ли скоро в училище - коментира Георги Богданов, изпълнителен директор на Националната мрежа за децата пред БНТ.

"Ние постоянно говорим с Министерството на образованието и Министерството на здравеопазването, защото това, което се случва е абсолютно недопустимо - да бъдат отворени ресторанти, но да бъдат затворени децата ни", заяви Богданов.

Още по темата

Децата са изключително травмирани, особено българските, по отношение на това, че са най-много затворени. Като гражданска организация настояваме, че училищата трябва да бъдат отворени, каза още той.

"На първо място трябва да се даде ясен отговор на това дали учителското съсловие ще се ваксинира или не, при какви условия и защо продължава да има неваксинирани учители, които работят с нашите деца. Второ, има родители, които не искат на децата им да бъдат правени неинвазивни тестове", каза още Богданов.

По думите му хората са наплашени от всичко, което се случва и затова МОН и МЗ трябва да имат ясен план как ще управляват кризата.

"Така, както вървят нещата с пандемията, ние ще бъдем затворени до няколко седмици. Това, което се прави с незатварянето на държавата, е да се изчакат изборите. Малките деца поне трябва да бъдат пуснати да участват, защото на едно дете от 1 до 4 клас не може да му бъде задържано вниманието в един екран", заяви той.

Трябва да се дискутира как ще стане безопасна средата в училище и как да се осигури такава организация на работа, че да се осигури присъствено обучение за децата на тези родители, които нямат против децата им да бъдат тествани с неивазивни тестове.

Според Георги Богданов няма държава, която да предлага мярка неваксинираните учители да преподават от вкъщи.

"Аз не мога да си представя, че един учител ще си стои вкъщи, а 30 ученици ще стоят в клас само защото той не иска да се ваксинира", заяви Богданов.
 

Коментари Напиши коментар

146

Анонимен

преди 1 месец

Все пак заведенията отвориха през март и нямаше ръст. Когато наближи 15,09 казаха, че очакват следващите седмици да започне покачване на заболеваемостта, но са наясно и са готови да посрещнат вълната. Сега- кафетата са им виновни

145

До 131

преди 1 месец

От Враца до Видин са само крадци, пустиняци и пияници. Са пък и високотехнологичен завод им се приискало. А пет Леденики на ден безплатно не щеш ли? Ама да ти ги носят в къщи че те мързи да гледаш.

144

Дарвин

преди 1 месец

Отваряйте всичко. Естествен подбор трябва. Да оцеляват най-приспособените.