Снимка: архив, БГНЕС

Лекарите в Гърция стачкуват срещу проблемите в болниците. Синдикатите съобщават за липса на специалисти, недостиг на места за хоспитализиране и недостатъчен бюджет, предаде БНР.

В 24-часова стачка са включени всички здравни работници в държавните болници, които приемат само спешни случаи. Протестите на гръцките лекари са срещу липсата на достатъчно медицински работници, включително и специалисти. Синдикатите съобщават, че в повечето държавни болници липсват лекари-специалисти.

Още по темата

На протестите днес гръцките медици настояват незабавно да отпадне наредбата, която остави без работа над 7000 неваксинирани здравни работници.

Лекарите, които са на първа линия в борбата с пандемията, съобщават, че не достигат легла в COVID отделенията.

От опозицията подкрепиха протестите на гръцките здравни работници и съобщават за „хаос в здравната система“, а пациентите са принудени да се лекуват в частни клиники.

Да се увеличат бюджетните средства за здравеопазване вместо огромните разходи за въоръжаване настояват депутатите от комунистическата партия.
 

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 месец

На протестите днес гръцките медици настояват незабавно да отпадне наредбата, която остави без работа над 7000 неваксинирани здравни работници."Ето на, че не успяха да разделят народа на лекари и пациенти! Нали лекарите били умни, тях трябва да слушаме? Нали лекарите били учени и знаели кое е най-добре?И какво излезе - ето вярваме им! И на че тези именно учени, лекари, специалисти на които трябва да вярваме, отказват да се ваксинират!Еми... вярвам им! И не се ваксинирам и аз като тях!

21

Анонимен

преди 1 месец

и ние сме поели по този път, явно трябва да стане още по-зле за да се осъзнаем

20

Анонимен

преди 1 месец

Изгониха лекарите по време на пандемия и *** реват. Хубава работа, ама гръцка!