Опашките за бързи антигенни тестове се извиха още от сутринта пред "Пирогов". По-голямата част от тях бяха медици, които са преболедували вируса. Не си извадили сертификат, тъй като заболяването е било открито с антигенен тест.

Докато системата ги признае обаче, те все пак трябва да ходят на работа и да си правят изследвания.

"Ние сме преболедували и смятаме, че имаме имунен отговор. Никой не може да ни задължи да се ваксинираме", каза медицинска сестра пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Процесът по тестване се забави допълнително, когато пред болницата дойдоха и хора, които не работят в болницата, а другаде, където обаче също трябва да имат сертификат. Блокирането на електронната система също затрудни процеса.

"Имаме проблем със системата his.bg. И ето в момента пак блокира системата, а сутринта е имало големи опашки просто заради националната система", подчерта друга медицинска сестра.

Два пъти повече желаещи да се ваксинират отчитат и във ваксинационния пункт на болницата.

"Днес съм абсолютно доброволно тук, но това, което чух от колегите си, че ни дават четири седмици гратисен период, за да бъдем ваксинирани, което за мен не е нормално в една правова държава, и то по този начин да бъдат ограничавани правата на хората", коментира чакащ за ваксина.

Коментари Напиши коментар

123

Анонимен

преди 1 месец

Аз пък съм "за" да се загубят дори и малкото останали медици. Тогава хората ще се научат да се оправят сами, както и трябва. Всеки е длъжен да поеме отговорност за собствения си живот.

122

Анонимен

преди 1 месец

Евала за достоината позиция

121

Анонимен

преди 1 месец

В нашата болница, има малко ковид болни. Почти няма, не е като миналата година. Вече трябва да се живее.Да им увеличат пенсиите на хората, а не да ги пазят от нещо, то сега не е живот това.