Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Еврокомисарят по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните Стела Кириакиду изрази притеснението си относно развиващата се епидемична ситуация в България по време на видеоконферентна връзка с министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

Още по темата

Тя предложи да бъде задействан механизмът за гражданска защита на Европейския съюз, който би оказал на България координирана помощ за контрол на разпространението на COVID-19. Еврокомисарят подкрепя допълнителните противоепидемични мерки за овладяване на заболяемостта, които изискват задължителен „зелен сертификат“ за присъствие на редица обществени места и събития на закрито от днес, 21-ви октомври. „Основната ни обща цел трябва да е увеличаване на ваксиналното покритие в България“, посочи тя.

„Все още броят на имунизираните граждани е малък. Въвеждането на изискване за притежание на „зелен сертификат“, както изглежда ще повиши ваксиналното покритие в страната. Пред големи столични болници имаше опашки от желаещи да си поставят ваксина срещу COVID-19“, каза здравният министър д-р Стойчо Кацаров.

Министърът и еврокомисарят планират да продължат дискусията за епидемичната обстановка в България на среща другата седмица.

 

Коментари Напиши коментар

57

Опитен

преди 1 месец

До Анонимен - Възможно е брат ти да го боли сърцето и да го стягат гърдите от жена му - Не ще да е от ваксината !! Сега като затворят моловете и кръчмите ще видиш , че ще му мине !!

56

Анонимен

преди 1 месец

ЕХ ЧЕ ХУБАВО БЕШЕ ЛЯТО 2020Г- ПРОТЕСТИРАШ, ЧЕРЕПИТЕ ПЛАЩАТ И НА ПЛАЖ В ГЪРЦИЯ, СЕГА ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЧЕРЕПИТЕ ДА СИ ПРИБИРАТ ДАДЕНИТЕ МИЛИОНИ И НЕЩО НЕ НИ ХАРЕСВА, ТОКА ЧЕТИРИ ПЪТИ НАГОРЕ, ОТ ТАМ ПРЕЗ ХРАНИТЕ, ИНФЛАЦИЯТА ХВЪРЧИ И КАКВО ПРАВИМ СЕГА.

55

Анонимен

преди 1 месец

До браво - Няма къде да ходиш , защото докато Банкянската тиква те заблуждаваше , че си щял да ставаш член на богатото Европейско семейство , ти сваляше гащите и те подготвяше за .......- сещаш се нали - Останалото е хемороиди и болка !!!! Можеш спокойно да си го избереш пак , за да си довърши оргията !