Снимка: БГНЕС
Сърбия въвежда COVID сертификати. На днешното заседание на Кризисния щаб беше решено да се въведат такива пропуски за заведенията. "Тези мерки ще бъдат валидни от 23 октомври", каза премиерът Ана Бърнабич, предаде БНР.
 
Бърнабич обясни, че епидемиологичната обстановка в страната е катастрофална. Тя сподели още, че дълго време е мислила какво да прави като премиер и не разбира защо мерките не се спазват. 
 
"От събота, 23 октомври, в 22:00 часа, ще бъдат въведени Covid сертификати, които ще важат за всички затворени помещения на заведенията - барове, кафенета, клубове, ресторанти", каза Бърнабич и добави, че всички проверки ще бъдат строго контролирани не само на пропуските, но и на спазването на всички съществуващи мерки в магазините, търговските центрове и подобни съоръжения.
 
Бърнабич обясни, че изискванията включват не само доказателство за ваксинация, но и PCR тест, не по-стар от 72 часа, антигенен тест, не по-стар от 48 часа и потвърждение за прекаран коронавирус, не по-старо от седем месеца.
 
"Чужденците се нуждаят от цифров ЕС сертификат или сертификат от държавата, с която Сърбия е подписала споразумение за признаване на сертификата. Надяваме се, че това ще ускори ваксинацията. Това е единственият начин да победим коронавируса", каза Бърнабич.
 

Коментари Напиши коментар

23

Сата НАТО

преди 2 месеца

На първия етаж на Пирогов, където хората чакат за травматология или като мене - за инжекция против тетанус, точно там излиза врата на ковид отделението. И всички гадости от тоя "най-свиреп вирус", заради който закопават умрелите "от" него с хлорна ввр, всички гадости се хвърлят в две обикновени пластмасови кофи, които стоят сред чакащите за най-банална манипулация. И над тях табелка: "ковид буклук". Театър за олиго френи, от олиго френи.

22

Анонимен

преди 2 месеца

Не се ваксинирайте. Вълната ще ви помете и ще се отървем от вас по естествен път .

21

Анонимен

преди 2 месеца

Ваксинираните държави забравиха за вируса. ---///---- Ваксина, която действа само година, не е ваксина. Това е само дразнител на имунитета. Няма да се ваксинирам с тия бок луци, за да ме разболеят повече.