Този следобед стана ясно, че здравните власти у нас ще въведат "зелен сертификат" от полунощ на 21 октомври. Очаквано решението предизвика разнопосочни мнения.

"Абсолютен колапс в образованието. Малцина ще могат да изпълнят изискването за "зелен сертификат", а повечето ще се прикрият вкъщи. Много родители ще са несъгласни. Децата ще изгубят и втора година, а това е ненаваксваемо", заяви бившият министър на образованието проф. Тодор Танев в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Той призова за по-силен контрол и действия от страна на Министерския съвет, тъй като не може "МОН и МЗ да поемат цялата отговорност".

Още по темата
"Става дума за най-стратегическия продукт – децата, които ще станат бъдещите българи. В момента какво правим? Една година изгубиха, ще изгубят и втора. Не можем да се върнем да оправяме нещата след 5-10 години", категоричен бе бившият просветен министър.

Много родители ще са несъгласни с изискването за "зелен сертификат" при децата над 12 години, предполага проф. Танев.

"В понеделник колко студенти ще дойдат? Работата съвсем не е на шега, малцина ще могат да изпълнят заповедта, а повечето ще се прикрият вкъщи. Това не намалява особено заплахата за преподавателите", посочи още проф. Танев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase