Снимка: Pixabay

Родители изпращат децата си на училище, докато са под карантина заради COVID-19. Сигнали за това са подадени в Регионалното управление на образованието в Благоевград.

"Имаме индикации за това, че родители пращат децата си независимо че те са положителни и би следвало те да са контактни на тях, но ги пращат в училище. И не се замислят, че това е бумеранг, то се връща", поясни Методи Попов от РУО.

От там допълват, че към момента ситуацията не налага цели училища да преминат на дистанционно обучение. Заболелите от коронавирус ученици в Пиринско са 258, предаде БНР.

Още по темата
Паралелките в девети клас на Природоматематическата гимназия в Гоце Делчев учат онлайн, допълни Попов.

"Броят на карантинираните в момента е по-малък. 766 бяха сутринта към 10 часа“, обясни той.

От Регионалната здравна инспекция са изпратили писма до училищните директори за строго спазване на мерките.
"Тъй като на среща с тяхното министерство е споделено, че в София при проверки в образователните институции се установява, че не спазват мерките", каза още Методи Попов.

Броят на положителните проби в областта продължава да се увеличава, като се очаква до седмица тя да влезе в тъмночервената зона.

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 1 месец

Родители пращат децата и с температура без да се изследват щот да не итърват материала бъдещите учени

25

ъъъ

преди 1 месец

Ами той и главният здравен инспектор трябва да карантинира всичките си контакти, ама нищо не се чува. Моля РЗИ да разследва случая. Така ли ще преборим пандемията - като се самоизолираме и си изключим телефона?

24

Явор

преди 1 месец

Ами по принцип не е забранено. Моето дете е в карантина от 7 дни, тъй като в класа му имаше случай, но аз и жена ми можем да излизаме.