Снимка: Pixabay

Нови по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса се въвеждат в столицата от 14 октомври. Това става със заповед на Столичната регионална здравна инспекция.

Преустановяват се груповите присъствени извънкласни дейности и занимания, както и занятията в езикови и образователни центрове, занимални и места за личностно развитие.

Забраняват се и семинари, изложения и конференции.

Училищата ще трябва да преминат на ротационен принцип на обучение. Кината и театрите ще работят на 30% от общия им капацитет на закрито, при настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1.5 м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.

Още по темата
Всички спортни мероприятия на открито ще се провеждат без публика. Забранено е провеждането на екскурзии. Малолетните и непълнолетните ще бъдат допускани в моловете, само ако са придружени от родителите им или друго пълнолетно лице.

Преустановява се и провеждането на тиймбилдинги. Масовите тържества, съборите и фестивалите са забранени. Заведенията ще трябва да работят от 7 до 23 часа. На една маса се допускат до шестима души.

Фитнесите ще работят с 30% капацитет. Сватбите, кръщенетата и и другите празници се провеждат с до 15 гости на закрито и 25 – на открито.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase