Снимка: Pixabay

По-строги мерки срещу разпространението на коронавируса въвеждат в област Монтана. Те влизат в сила от днес и ще са валидни до 21 октомври, съобщиха от Областната администрация.

След заповед на директора на РЗИ д-р Елена Борисова всяка община и всяко училище може да взема решение за въвеждане на дистанционно обучение в различни класове взависимост от болните от COVID-19.

Присъствените занятия в обучителните и езиковите центрове, школи по танци, сватби, кръщенета и други частни прояви се преустановяват. Ограничава се провеждането на семинари, обучения, фолклорни събори, групови туристически посещения и други.

Още по темата
Посещенията в кина, театри и циркове става до 30% от капацитета, като се сяда през един стол и задължително носене на предпазни маски на лицето.

Спират се груповите посещения в музеи и галерии. Забраняват се свижданията в болниците, домове за деца и възрастни хора, разрешава се само при необходимост за оказване на медицинска помощ с позволение на директорите.

Площадките за игра и отдих на открито са достъпни при специален режим на движение, без струпване на хора на едно място.

Преустановяват се масовите спортни състезания на открито и закрито с изключение на включените в годишния спортен календар, без публика. Спират се посещенията във фитнес зали, спортни зали и клубове, СПА центрове.

В областта нивото на заболеваемост е 536 на 100 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase