Снимка: архив, БГНЕС

„Залети сме от хора със симптоми, има и вирусна вълна в момента. Много са болните, ние не можем да ги разделим кои са болни от COVID и кои от грип. Симптомите се припокриват, въпреки че клиничната картина е различна”, пред Нова тв доктор Георги Миндов - председател на Софийското дружество на общопрактикуващите лекари.

Още по темата

„Аз наблюдавам, че всеки ден има нови случаи. Другото, което забелязвам, е, че тестовете не са меродавни. Хора с категорични симптоми на COVID излизат отрицателни”, сподели той.

Лекарят разказа за случай на семейство, в което първо се разболява жената. Тя е била с положителен тест. След няколко дни симптоми проявява и съпругът й, но е с отрицателен тест.

„Аз нямам обяснение. Или първият тест е бил фалшиво положителен, или вторият – фалшиво отрицателен. Някъде има грешка в системата. Има много хора, които въобще не стигат до тестове. Има родители на деца, които масово отказват да тестват детето си. Нараства броят на заболелите, София вече минава в тъмночервената зона, случаите плавно пълзят нагоре. Надяваме се този тренд да се обърне, но кога ще стане, дали сме в началото или края на вълната, никой не може да каже”, добави д-р Миндов.
 

Коментари Напиши коментар

96

Спас

преди 7 месеца

Неваксинираните да си плащат лечението! Това е едно от най-умните неща, които чух напоследък. Те нали са безсмъртни? Не би трябвало да се притесняват от това а напротив. Така ще докажат, че идеологията на сектата им е вярна.

95

до 95 от славянин

преди 7 месеца

Ти сигурен ли си че смъртните случаи се определят от % набодени, а не от качеството на здравната система, компетентостта на лекарите и адекватността на лечението!?

94

Анонимен

преди 7 месеца

Всеки да носи на теста по една папая - при тях най-ясно и точно показва: + или -