Снимка: БГНЕС
Държавният здравен инспектор Ангел Кунчев заяви, че според него трябва да бъде въведено задължително носене на маски от учениците след четвърти клас и от всички учители, предаде БНР.
 
Той смята, че е необходимо и да се ограничи смесването на деца по време на курсове по интереси:
 
"Според мен е време те да станат задължителни, включително и носенето на маска на децата над началния курс, на всички учители през цялото време; да спрем събирането на деца със смесване на паралелките. Но през цялото време те да са в училище с маски, а после, на един курс по танци или по език, да ги съберем от 7-8 училища, ами то се губи целият ефект от мерките преди това".
 
Относно противоепидемичните мерки Кунчев заяви, че министерството се придържа към националния COVID план и за момента ще се следи за изпълнението на вече съществуващите мерки, отколкото да се налагат нови:
Още по темата
 
"Ако половината области минат в тъмночервена зона, то ще станат национални тези мерки, няма навсякъде да минат 500 заразени на 100 000 души, за да се разпоредят. Ако продължаваме да имаме близо 40-45 процента от населението, което нито е имунизирано, нито се е срещало с вируса, това значи, че ние имаме горивен материал за една интензивна следваща вълна".
 
Той взе отношение и за сертификатите.
 
"Ако питате за личното ми мнение, точно това е пътят оттук нататък - сертификатът трябва да осигурява на имунизирания човек свобода да има този живот, който е имал преди пандемията".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase