Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Циркулацията в училище на коронавируса е по-ниска от средната в обществото. Това заяви главният санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев пред медиите преди за дапочне Дебатът "Дългият постковид - най-голямото предизвикателство пред здравните системи".

Още по темата

В него участват министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, ректорът на Медицинският университет в София акад. Лъчезар Трайков, Михаил Околийски - експерт в Офиса на Световната здравна организация в България от 2014 г., шефът на НЗОК Петко Салчев, вирусологът проф. Радка Аргирова, проф.Ива Христова, директор на НЦЗПБ и д-р Кунчев.

При много добро спазване на мерките няма да се получи кой знае какво повишаване на обмена на вируси в училищата. Разбира се, случаи на COVID-19 ще има и сред учениците, които са близо 700 хиляди и след учителите, посочи той.

Според него, при много добро спазване на мерките няма да се получи кой знае какво повишаване на обмена на вируси в училищата, предава "Дарик".

Продължават да се получават потвърждения, че Делта вариантът засяга по-ниските възрасти, не че е чак толкова по-опасен и, че по-лесно се предава. Това води до по-голям брой хора и се създава впечатление, че е по-тежко, но като протичане не е по-тежко, просто засяга повече хора.

Кунчев посочи, че места в болниците все още има. Засега няма невъзможност за настаняване на болни.
 

Коментари Напиши коментар

20

Как бе, Кунчев, си

преди 1 месец

изчислил, че "циркулацията в училище на коронавируса е по-ниска от средната в обществото"? Витанов ли ти помага в сметките? Училищата са сред най-големите обществени институции, защото там има най-голямо ежедневно струпване в продължение на много часове - стотици деца в малко затворено пространство, повечето от които без маски и неспазващи мерки. Ясно е, че ще има заразени ученици и учители. Само не знаем кой как ще преболедува и кой ще попадне сред "сухите съчки". Голем "специалст" се извъди!

19

ехо

преди 1 месец

много знаеш спри да приказваш вече глупости

18

до 14

преди 1 месец

Спри с истериите. Ковида си отива. В Германия на контактните деца е намалена карантината на 5 дни, по препоръка на Роберт Кох институт !?!