Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Циркулацията в училище на коронавируса е по-ниска от средната в обществото. Това заяви главният санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев пред медиите преди за дапочне Дебатът "Дългият постковид - най-голямото предизвикателство пред здравните системи".

Още по темата

В него участват министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, ректорът на Медицинският университет в София акад. Лъчезар Трайков, Михаил Околийски - експерт в Офиса на Световната здравна организация в България от 2014 г., шефът на НЗОК Петко Салчев, вирусологът проф. Радка Аргирова, проф.Ива Христова, директор на НЦЗПБ и д-р Кунчев.

При много добро спазване на мерките няма да се получи кой знае какво повишаване на обмена на вируси в училищата. Разбира се, случаи на COVID-19 ще има и сред учениците, които са близо 700 хиляди и след учителите, посочи той.

Според него, при много добро спазване на мерките няма да се получи кой знае какво повишаване на обмена на вируси в училищата, предава "Дарик".

Продължават да се получават потвърждения, че Делта вариантът засяга по-ниските възрасти, не че е чак толкова по-опасен и, че по-лесно се предава. Това води до по-голям брой хора и се създава впечатление, че е по-тежко, но като протичане не е по-тежко, просто засяга повече хора.

Кунчев посочи, че места в болниците все още има. Засега няма невъзможност за настаняване на болни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase