Снимка: БГНЕС

Желаещите да се ваксинират от началото на септември насам са почти еднакъв брой всеки ден, а от обявяването на томболата, до този момент наплив все още няма, казва заместник-директорът на медицински дейности на УМБАЛ "Св. Анна" д-р Ивелина Георгиева.

Още по темата

"Всеки един подход, ако може да накара и още един човек да се ваксинира. В последните няколко месеца има спад в сравнение с това, което беше през пролетта. Средно на ден минават между 150 и 200 човека в най добрите дни", каза тя.

Пациентите, които чакат реда си за ваксина, реагират различно на идеята за подарък.

"Мисля, че трябва да има такива стимули. По-скоро хората трябва да разберат необходимостта  от това да се ваксинират. По принцип българинът какво може да го мотивира. Така, че мисля, че има надежда. Дори не знаех, че има такава томбола. Когато човек има желание, нищо не може да го мотивира", допълни д-р Георгиева, цитирана от БНР.

Все още малък е броят на ваксинация сред децата над 12 г.

"На ден минават по четири, пет до десет деца, които ваксинираме. Очаквахме до преди началото на учебната година бройката да се увеличи, но бройката не е много голяма. Имаше няколко бременни жени, които се ваксинираха, и бяха много притеснени от това какви са ефектите и искаха консултация с лекуващ лекар", сподели тя.

Коментари Напиши коментар

81

Нова ИДЕЯ

преди 3 месеца

Да има проститутки на пунктовете с безплатни сеанси за тези, които се ваксинират.

80

Селтак

преди 3 месеца

На село по петлите се ориентираме за часа. Моя петел е по-точен и от швейцарски часовник. Така че, мерси за предложението. Нека гражданята се възползват от прИмоцията.

79

И аз получих

преди 3 месеца

До Търчим за ваксина SMS от министерството хахахахахаАма в него пише, че ако се боцна, ще участвам в томбола за един от н*ам колко си часовника. ХахахахахаахТия надминаха и търговските вериги и комар джийските сайтове. Абе пълно падение...