Здравният министър обяви, че в прокуратурата са подадени десетки сигнали за фалшиви сертификати за ваксиниране срещу COVID-19.
 
"Няма общопрактикуващ лекар, при който да не е дошъл някой и да не е поискал сертификат за ваксина. Последно мой пациент ми каза, че е намерил кой да го "ваксинира" и да му даде сертификат, и ме пита дали поисканите 300 лв. е нормална тарифа. Предложих му няколко пъти да се имунизира, но ми отказа", обясни председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов в ефира на Bulgaria ON AIR
Още по темата
Той подчерта, че в случая също би могъл на носи наказателна отговорност, защото всеки, който е наясно, че ще бъде извършено престъпление, е застрашен да бъде осъден от 3 до 5 години затвор. 
 
Д-р Миндов смята, че времето, в което ще се ваксинираме доброволно, съвсем скоро ще приключи.
 
"С доброто свършихме, с това да се молим и предлагаме. Ние се къпем във ваксини, а в целия свят умират хора. В Англия няма избор на ваксини, лекарят определя каква ще ти сложи. В Италия още има неваксинирани и хората чакат. Следващата стъпка ще бъде да обградят Републиката с телена мрежа, понеже не спазваме мерките и имаме голям процент фалшиви сертификати. Ще ни наложат мерките отвън, ще ни изолират. Ще станем един глобален експеримент", смята д-р Миндов.
 
"По данни на РЗИ има пик на Ковид-19 при деца до една година. При децата коронавирусът засяга много органи. Затова детските реанимационни легла може да се окажат недостатъчни, те са различни от тези за възрастните", предупреди д-р Миндов.
 
COVID зоните са започнали като добра идея, но практическото изпълнение не е добро, смята още лекарят.
 
"Много са уплашени хората със симптоми. В момента те решават да идват при нас, защото ни имат доверие. Аз искам да му изпиша поне елементарните лекарства, които са по списъка, но не мога. Общопрактикуващите лекари настояваме да ги има Ковид зоните, но да бъдат като спасителен пояс, когато лекарите не могат да поемат пациентите. Или за пациенти без здравни осигуровки. У нас това са около 800 000 души", заяви д-р Георги Миндов.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Коментари Напиши коментар

231

Марсел Попов

преди 3 месеца

С доброто приключихме, следва арест и насилствена вакцинация в районното!

230

Анонимен

преди 3 месеца

Да приемем, че Миндов казва истината. Време е да се запитаме, ЗАЩО хората прибягват до това.Защото са необразовани или дащото пандемията е фалшива, ваксините не са ваксини, биват заплашвани с отнемане на работа и човешки права, зпрепаратите са опасни и неефективни, недостатъчно изследвани трябва да се подписват, че са информирани за стран. им е ефекти, а те още не са ясни, не вярват, че някой, който иска да намалява населението сега наистина се е загрижил за здравето и благоденствието им ит. н

229

Милен

преди 3 месеца

Защо не вземат да ходят на майната си с тази опорка за фалшивите сертификати. Дюшеш им дойде да оправдават неефективността на ваксините. Доста познати ваксинирани го карат и изкараха вече и никой от тях не е с фалшив сертификат. Да не говорим, че въобще няма такъв сред познатите ми. Согурно 1/1000 ваксинирани е с фалшив серт.