Снимка: БГНЕС

Карантинирани класове заради заразени с COVID-19 ученици и учители в столичното 119 училище. Малко над 150 деца и десетина учители отсъстват.

"Това показва запазваща се тенденция. Според мен имаме готовност за реагиране в тази ситуация. Ще проведем педагогически съвет, на който вероятно ще вземем решение 5 клас да преминат в ротация за седмица. Предложението ще го внесем в МОН и ще очакваме реакция", обясни пред Нова тв директорът Диян Стаматов.
 
Според него най-честите причини за отсъствие са грипоподобни симптоми. Директорът смята, че проблемът ще се реши, ако се премине към ротация.
 
"В никакъв случай не трябва да прибягваме към затваряне на цялото училище. Започва една въртележка, която е много трудна за организиране и прогнозиране. Нещо, което обаче трябва да спаси образователната система, но и да защити децата", сподели Стаматов.

Коментари Напиши коментар

75

Алекс

преди 3 месеца

Не си правете експерименти със здравето и живота на децата и техните близки.Въведете дистанционно обучение.

74

чичо ричко

преди 3 месеца

Запомнете, деца, водата съдържа микроби!

73

чичо ричко

преди 3 месеца

Предлагаме и детски BMW-та, 6 цилиндрови, много добри, вдигат детски 220 км/ч, децата ви може да ги карат по детската скоростна тангента и по детските булеварди.