Снимка: БГНЕС

Нов пункт за ваксинация срещу коронавирус ще бъде открит утре в столичното метро. Той ще е разположен на връзката межу метростанциите „СУ „Св. Климент Охридски““ и „Орлов мост“, информираха от Столична община. 

Входовете към пункта са откъм Княжеската градина, откъм Орлов мост през травалатора (подвижната пътека) към университета, както и през самата станция „Софийски университет“. Достъп до него ще имат всички, които пътуват с метрото.

Кабинетът ще работи всеки делничен ден от 14 до 19 часа. Има възможност работното време да бъде увеличено при засилен интерес. Желаещите ще бъдат ваксинирани от екип на 11 ДКЦ.

Първият изнесен кабинет в метрото, който беше разкрит в началото на септември, се намира в метростанция НДК откъм бул. "Патриарх Евтимий". Неговото работно време е: понеделник, сряда и петък от 8.00 часа до 13.00 часа, а вторник и четвъртък - от 13.00 часа до 19.00 часа. В него на ден се имунизират между 30 и 70 души.

Още по темата
Ваксинационните пунктове в метрото се разкриват по инициатива на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова, за да се даде възможност на повече столичани да се имунизират.

Днес желаещите да се имунизират ще могат да го направят в изнесените кабинети, организирани от Столична община и столичната РЗИ. Ваксини ще се поставят в пет от търговските центрове от 13.00 часа до 18.00 часа в „Парадайс мол“, „Ринг мол“, „Сердика мол“, „България мол“, The Mall, както и в Културния дом в парка до езерото в ж.к. „Дружба“ до 16.00 часа.

Имунизационен пункт работи и в ХII ДКЦ в База 1 на поликлиниката – ж.к. "Люлин 9" на ул. "Иван Бойчев" № 17, ет. 1, каб. № 5. Работното време е от 9.00 часа до 14.00 часа.

Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и дирекция „Здравеопазване“ на Столичната община.

 

Коментари Напиши коментар

37

xaxsasб

преди 1 месец

Ако може отворете още 50 пункта, да има място за всички чакащи на опашката, хахахахаах

36

Анонимен

преди 1 месец

То като не е ваксина може и над 37.5 да я слагат. Щом и производителя си го е казал, значи е наясно, че това не е ваксина. То не е нужно да си лекар да го схванеш.

35

Анонимен

преди 1 месец

Това е и според инструкциите на производителя . Рнк ваксините могат да се слагат на човек с температура до 37,5. В тях няма вирус. Диплома ми е дал бг университет. От 12 години работя в западна Европа и със сигурност съм по-компетентен от 95% от лекарите в България. Справка - всеки ден, различни лекари и "експерти" по бг медии дават коренно противоположни указания и мнения , които не почиват на никаква научна основа.