Снимка: БГНЕС

87-годишен мъж с коронавирус е стоял ден без храна и лекарства в болницата в Габрово, съобщи Нова тв, позовавайки се на разказ на дъщеря му.

Иванка Граматикова също е била с положителна проба. Именно от нея се е заразил и баща й. Заради влошаване на състоянието му се наложило той да бъде хоспитализиран. Още след приемането му започват и проблемите.

„Баща ми стоя цял ден на една носилка без храна и лекарства, защото не съм му ги взела от вкъщи”, разказва Граматикова.

Още по темата
От лечебното заведение твърдят, че такава е била процедурата.

„Приемът на един пациент отнема и техническо време. Ако дойдат 10 човека, не може да бъдат приети едновременно. На всеки един пациент, който постъпва, се правят бързи тестове. Без значение, дали са за планов или спешен прием. Изчакват се резултатите  и се преценява къде да бъдат настанени”, заяви д-р Минко Михов, директор на МБАЛ-Габрово.

След 8 часа чакане мъжа е приет, а по настояване на дъщеря му тя влиза, за да се грижи на него, тъй като не вярва, че ще получи адекватна помощ.

Иванка Граматикова, която остава в COVID отделението, показа и снимки, от които се вижда, че баня и тоалетна там няма.

Коментари Напиши коментар

65

Щерю

преди 2 месеца

Сега е модерно пациентът да бъде довършен - по Протокол. И няма виновни...

64

Анонимен

преди 2 месеца

Добре де, що сега за Ковид има пари, а за персонала по болниците досега нямаше или за ремонт, щото управителите карат джипове те. За Ковид се изсипват една камара пари, но лечението пак е неадекватно.

63

Анонимен

преди 2 месеца

До 61 аз като чуя някой да ми говори за безплатно,значи е комунист.