Снимка: БГНЕС
"Виждам, как в дълбините се формира нещо неприятно и не мога да го предотвратя. Но поне да ви съобщя, та да се предпази, който иска. Днес базовото репродуктивно число е 1.122. Което ще рече, че обхватът на заразата се разширява. Виждате го и по увеличаването на броя на активните случаи". Това написа днес в своя профил във фейсбук математикът проф. Николай Витанов.
Още по темата
 
"Половината области са в зоната на дифузно разпространение на заразата. Другата половина - не. Две много важни области - София-град и Пловдив още не са в зоната на дифузното разпространение и това ни крепи засега. София-град обаче поддава бавно, Пловдив и той. Виждам го, но нищо не мога да направя да го спра. Мога само да ви информирам", пише математикът. 
 
Той изтъква, че следващата седмица няма да е лека.
 
"Както помните, писах, че до края на месеца смъртността ще е висока. Виждате, че е висока, но вие си с знаете - тя показва реалният брой на заразени, които имат симптоми. Не смея да пиша за смъртността през октомври. Вселената не само ще бъде оревана, но може и да бъде спукана от рев", пише Витанов.

Коментари Напиши коментар

339

н вълчев

преди 4 седмици

Всяка година смъртността през Октомври се Покачва! Тия *** използват СТАТИСТИКАТА за да се правят на "Пророци" и"тарикати"! Живота си върви по естествен ход, а те правят пари от доверчивостта на Невежите???

338

Шаши

преди 4 седмици

,,Професоре" ти виждаш ли или гледаш?

337

Анонимен

преди 4 седмици

АЙДЕ БЕ ПРОФЕСОРЕ, ОТКОГА ЧАКАМ ДА СТАНАТ ПО 50 000 НА ДЕН, ТА ДА РЕШИМ ПРОБЛЕМА С КОВИД ПО ЕСТЕСТВЕН ПЪТ!!!