Снимка: БГНЕС

Още един общински пункт за ваксинация срещу COVID-19 ще бъде открит от понеделник, 27 септември. Той ще се намира в метрото на връзката между метростанците СУ "Св. Климент Охридски" и "Орлов мост".

Входовете към пункта са откъм "Княжеската градина", откъм Орлов мост през подвижната пътека към Университета, както и през самата станция "Софийски университет". Достъп до него ще имат всички, които пътуват с метрото.

Изнесеният кабинет ще работи всеки делничен ден от 14:00 до 19:00 ч. При голям интерес, работното време може да обхване и сутрешните часове на деня. В пункта медицински екип от ДКЦ № 11 ще имунизира желаещите граждани с всички разрешени от ЕС ваксини, съобщиха от Столичната община

Първият изнесен кабинет в метрото, който беше разкрит в началото на септември, се намира в метростанция "НДК" откъм бул. "Патриарх Евтимий". Неговото работно време е: понеделник, сряда и петък – от 8:00 до 13:00 ч , а вторник и четвъртък – от 13:00 до 19:00 ч. В него на ден се имунизират между 30 и 70 души.

Ваксинационните пунктове в метрото се разкриват по инициатива на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова, за да се даде възможност на повече столичани да се имунизират.

И тази събота и неделя, 25 и 26 септември, желаещите да се имунизират ще могат да го направят в изнесените кабинети, организирани от Столична община и столичната РЗИ.

Ваксини ще се поставят в пет от търговските центрове от 13:00 до 18:00 часа - в „Парадайс мол“, „Ринг мол“, „Сердика мол“, „България мол“, The Mall, както и в Културния дом в парка до езерото в ж.к. „Дружба“ от 9:00 до 16:00 часа.

Имунизационен пункт работи и в ХII ДКЦ в База 1 на поликлиниката - ж.к. "Люлин" 9, ул. "Иван Бойчев" № 17, ет. 1, каб. № 5. Работното време е от 9:00 до 14:00 ч.
 

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 1 месец

Не минава и ден в който да всявате паника, за да си поставим експерименталките.

34

Анонимен

преди 1 месец

До 28 Аре стига с опашатите лъжи! Кого и как е принуждавал ГЕРБ да се ваксинира, като те не да на власт почти от самото начало на по-масовите ваксинации. Март миналата година ревяхте, че няма достатъчно ваксини и търсехте връзки да се ваксинирате.

33

Шаши

преди 1 месец

Искаме и по един в Хепи. Колкото пъти ходим да хапваме ще се ваксинираме.