Снимка: БГНЕС
В област Велико Търново различни училища продължават да предприемат карантинни мерки в отделни паралелки и преминаване към дистанционно обучение. Причината е ръст в заразените с COVID-19 ученици. Карантинни мерки са въведени в 13 училища и 2 детски градини, предаде БНР.
 
Данните на Регионалната здравна инспекция показват, че активните случаи при ученици са в 16% от училищата в област Велико Търново. Под карантина в региона са поставени 1557 души, като доста голяма част от тях са подрастващи.
Още по темата
 
Натискът върху лечебните заведения в областта обаче намалява, отчитат здравните власти. 185 пациенти са приети в болница за лечение, това представлява 69% заетост на леглата в COVID секторите.
 
За последното денонощие в лечебните заведения в областта с коронавирус са починали 7 пациенти, което е 26% от смъртните случаи в национален мащаб. 

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 3 месеца

До 13 Вие медицинско лице ли сте или мангър фенче, което определя ковид като "хрема" която се лекува с чайче и супичка?? Не, НЕ ТРЯБВА всевъзможни вируси задължително да преминават през млади и деца, всяка година ли ще трябва да ги заразяваме насила с ковид, грип и всички възможни вируси?,.. защото траен имунитет-НЯМА!! Трябва да има превенция и спазване на противоепидемични мерки! Който не ги спазва-глоби и да ходи да живее в гората!! Когато живееш в общество, има права, но има и задължения!!!

13

м,да

преди 3 месеца

В Германия карантината за учениците е намалена на 5 дни! Вируса трябва да мине през младите и децата-Роберт Кох!

12

Средно малък град

преди 3 месеца

Ох, как ще се усладят на лабораториите обществените поръчки за по 8 ПиСиАри месечно на всички ученици в страната! Те и сега правят стотици милиони месечно, но тук вече играят за Големия шлем, за милиарди! Печалбите им ще растат правопропорционално на ширината на детските ноздри!