Снимка: Pixabay
До два дни се очаква COVID зони да бъдат открити в Кюстендил и в Дупница, каза пред БНР директорът на Регионалната здравноосигурителна каса д-р Сашо Котев.
 
Те ще са предназначени за хора с доказан COVID-19. Зоната в Дупница ще е за 6 общини - Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Бобошево, Рила, Кочериново.
 
Зоната в Кюстендил ще е в районната болница „Д-р Никола Василев“, а тази в Дупница в МБАЛ „Св. Иван Рилски-2003“.
 
"Договорите с тях ще бъдат подписани най-късно утре", уточни директорът на д-р Сашо Котев:
 
"Центрове, в които амбулаторно се лекуват доказано заразени болни. В Covid зоната доказано болен ще отиде да си получи безплатна рецепта електронна, за да се лекува вкъщи, ще му дадат пулс-оксиметър, за да си мери кислородната наситеност, ако падне под 93 съответно веднага да постъпи в болница, ще бъде под наблюдение, ще му бъдат направени два прегледа".
 
Регистрираните положителни в област Кюстендил от началото на пандемията досега са близо 10 000. Излекуваните са около 9 хиляди лица, а починалите - 501. На домашно лечение към днешна дата са 367 души, а под карантина - 603, сочи информация на областния оперативен щаб.
 

Коментари Напиши коментар

4

дядо Йоцо,

преди 3 месеца

Вместо черешова ракия да варат,те компоти прават,..нати сега ковит !

3

тъй де

преди 3 месеца

Вместо COVID зони, защо не открият няколко PARTY зони?

2

Анонимен

преди 3 месеца

С жена ми имаме суха кашлица температура и трудно дишане. Никога няма да сложим ваксини и не вярваме на лекари измамници и другите ковид фашисти но имаме нужда от помощ. Има ли някъде където други антиваксъри да ни помогнат да се лекуваме?