Снимка: БГНЕС

Висок брой на новозаразени и починали от коронавирус в страната днес, отчете Единният информационен портал.

"Коренът на проблема е голямата резистентност на българското население да се ваксинира срещу COVID-19". Това заяви пред БНР д-р Николай Брънзалов, заместник-председател на Българския лекарски съюз.

"Има и неверие, и страх, но се появиха в публичното пространство и много противоречиви мнение, в това число и на мои колеги, което доведе до срив на доверието във ваксината, а някои и до ден днешен твърдят, че няма пандемия в света, а всичко минава като едно грипче. Това е много пикантно, но не отговаря на медицинската наука. Второ - ограничителните мерки пораждат в обществото гняв към тях. Медицинската наука повелява да се използва единственото оръжие, което имаме сега - ваксина".

Още по темата

Той обясни, че държавите с висока степен на ваксинационно покритие на населението вече се връщат към нормалността.

Според д-р Брънзалов COVID епидемията, в разгара на четвърта вълна, трябва да бъде приоритет за властта и медиите в страната. Той подчерта, че няма разяснителна кампания в медиите, за да се информират хората за ползите от ваксината срещу COVID-19.

Д-р Николай Брънзалов коментира издаването на фалшиви ваксинационни сертификати, като определи това като криминален акт, за който компетентните органи трябва да си влязат във функциите - да разследват и да има съдебни наказания:

"Става въпрос за много сериозни последствия, до които това може да доведе, ако стане масово... Заблуждаваме обществото за неговото здраве. Заблуждаваме всички страни за разпространението на вируса в България. Документът не е здраве".


 

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 2 месеца

И тези които бяха оставени на по свободен режим като скандинавските държави но там може да си правиш безплатен тест по всяко време а тук гледат печалбата

45

Ха - ха

преди 2 месеца

и отровните препарати не са ЗДРАВЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

44

Анонимен

преди 2 месеца

Наистина Фалшив свят, фалшиви хора, фалшиви усмивки, фалшиво благоденствие и напредък И Т.Н.Това е то сетът на сатана. Като отхвърлихме Райската градина и добродетелите, сега всички и хора и животни и растения ще се гърчим в Дяволското царство и в дяволската игра...Боже пази БългариЯ и целият свят! Амин