Снимка: архив, БГНЕС

COVID-19 е отнел живота от 2020 г. досега на повече американци от испанския грип през 1918-1919 г., според данните на американския университет "Джонс Хопкинс".

Над 675 700 души, заразни с новия коронавирус, са починали в САЩ.

Според историците на Центровете за контрол и превенция на заболяванията испанският грип е отнел живота на най-малко 50 милиона души по света, от които 675 000 души в САЩ. Следователно испанският грип вчера изгуби „титлата“ си на най-сериозната пандемия в съвременната история на САЩ.

Но противно на коронавирусната пандемия пандемията от испански грип е била особено убийствена сред категориите хора, за които се е предполагало, че са в добро здраве, сред които децата под 5 години и хората между 20 и 40 години.
/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

21

Въпрос

преди 3 месеца

Пак да попитам защото някой ми е изтрил въпроса: Как разбраха колко да починали от ковид? Чрез комрометираните и официално баннати PCR тестове ли? Които официално доказано изкарват всичко ковид, а и са причина за 'изчезването' на обикновения грип. Какво толкова обидно видяхте във въпроса ми?

20

Причината

преди 4 месеца

би могла да е следната.По-малко са американците, които имат наследствен имунитет придобит вследствие на пандемията от Испански грип, поради по-малкия общ брой случаи на преболедували от него в САЩ навремето.Затова и сега търпят по -големи щети.

19

оффф

преди 4 месеца

Що пак ни пробутват небивалици? Нали тогава населението на света и по-конкретно на САЩ е било поне 4-5 пъти по-малко. Ако сметнете на % от населението пак излиза нищо.