Снимка: Ерол Емилов, Dnes.bg

48-годишен мъж е починал след усложнения от COVID-19 в болницата в Благоевград, съобщи на заседанието на Областния кризисен щаб директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов.

По думите му той е бил антиваксър.

"Категорично е отричал съществуването на заболяването и се е съмнявал в ефективността на ваксините. Десет дни е бил вкъщи в тежко състояние. В последните дни е потърсил лекарска помощ. За съжаление, изходът е летален. Приятелката му също е била положителна, влезнала е в болница и го е изкарала леко", поясни д-р Калоянов, цитиран от БНР.

Директорът на РЗИ призова за усилване на темпа на ваксинации.

Заболеваемостта в областта е 363 на 100 000 души. В болница са настанени 264 души, шестима от които са в интензивни отделения. Днес предстои да бъдат открити още легла за лечение на COVID болни в лечебните заведения от област Благоевград.

"За момента нямаме напрежение за липса на легла за хора, които желаят да бъдат хоспитализирани. Все още имаме колеги, които не са ваксинирани, както и такива, които отказват да влизат в COVID-отделенията, има и недостиг на кадри, което е проблем", допълни директорът на РЗИ-Благоевград.

Още по темата
По думите на началника на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов в обучение от разстояние са 226-ма ученици. Карантинираните паралелки в Пиринско са девет – четири в Сандански и пет в Благоевград. Има единични случаи на карантинирани ученици заради положителен тест или заради контакт с болни.

"Към момента се справяме добре, осъществяваме контрол, всички училища спазват мерките и имат дезинфекциращи продукти", каза още Златанов.

Заседанието на Областния кризисен щаб в Благоевград започна с церемония по награждаването с грамоти на Министерството на здравеопазването за проявено старание, висок професионализъм, постигнати резултати, ангажимент и съпричасност към имунизационната кампания срещу COVID-19 екипите, работещи в имунизационния кабинет в РЗИ-Благоевград. Грамотата бе връчена от областния управител Николай Шушков на директора на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов, който от своя страна връчи грамотата на доц.д-р Екатерина Митова и д-р Павлин Янкулски. Грамота получи и д-р Димитър Джупанов от Разлог.

На днешното заседание на Областния кризисен щаб присъстваха както представители на контролните органи, така и представители на местното сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите.
 

Коментари Напиши коментар

258

Асанку

преди 2 месеца

Нема а съ варцинирвъъми! Жъ на чеепирвъъъът.

257

Е, па...

преди 2 месеца

М, дааа.....Един човек.... Антиваксър.... Починал.... Айде, стига! Малко стана като - една жена, която срещнах на пазара ми каза, че чула, че на един човек на дядо му.... И така нататък.

256

Леля ви

преди 2 месеца

Чакам така подробно да напишат и за умрелите ваксъри. Как са се пазили, как са си носили маските, как децата им са били на ДО, а те на хоум офис.