Снимка: БГНЕС
"Здравното министерство ще организира томбола за ваксинирани." 
 
Това обяви пред Нова тв служебният министър на туризма Стела Балтова и подчерта още, че в момента не се обмисля да бъдат въвеждани и ваучери срещу ваксинация.
 
"Започва така наречената томбола на Министерството на здравеопазването, съвсем скоро ще я обявят публично. Като се ваксинираш, ще получиш награда. Те са се свързали с мобилни оператори. Ако искат, хората от туристически бранш могат да изпратят предложения за награда. Може да се спечели таблет, часовник. Колегите от здравното министерство ще разкрият повече", обясни тя. 
 
Балтова посочи, че държавата подхожда отговорно към сектора и никой няма да бъде изоставен.
 
"Всеки ще бъде подпомаган и това е отговорност на целия служебен кабинет. Мярката 60/40 ще продължи, но с нов дизайн. Ще бъдат подпомогнати и екскурзоводите по тази мярка. В допълнение, бяха осигурени допълнителни средства", посочи тя и съобщи, че още в понеделник ще проведе среща с представители на бранша, за да коментират за какви разходи е най-добре да бъдат отделени тези средства.
Още по темата
 
Служебният министър обясни, че местните данъци и такси няма как да бъдат компенсирани, но в някаква степен ще се компенсират оперативните разходи.
 
"Нас ни чака един нов сезон – зимния. Проведох среща представители на бизнеса и на общините, за да видим какво ни липсва. Има оптимизъм. Към момента не се очаква да има хотели, които да останат затворени. По морето през лятото имаше такива", каза още Балтова.
 
Според нея се усеща желание и насърчаване на ваксиниране в бранша, но отбеляза, че вече има хотели и туроператори, които притежават стикери за 100% ваксиниран персонал.
 
"Това е един индивидуален процес и не бихме желали да заставяме или да задължаваме да има ваксинация. Нека това да дойде от разбирането на всеки. Има страни, в които този проблем с ваксинирането не съществува", коментира Балтова.

Коментари Напиши коментар

109

Анонимен

преди 1 месец

Това за томболата е по нареждане на спонсора им Божков сигурно.

108

Анонимен

преди 1 месец

"Балтова посочи, че държавата подхожда отговорно към сектора и никой няма да бъде изоставен." - страшен виц

107

Анонимен

преди 1 месец

Не успявам да проумея откъде са намерили чак толкова малумни същества по министерствата