Снимка: БГНЕС
Правителството в Гърция обмисля въвеждането на задължителна ваксинация с бустерна доза срещу COVID-19 за здравните работници, предаде БНР.
 
"Работещите в здравната система трябваше вече да са ваксинирани с трета доза", съобщи председателят на лекарския съюз Матина Пагони. Лекарите от Съвета за контрол на пандемията съобщават, че има политическо решение за задължително поставяне на трета доза на медиците и социалните работници в домовете за възрастни хора.
 
Очаква се министъра на здравеопазването утре да направи официално изявление по въпроса.
 
Епидемолозите в Гърция смятат, че всички на възраст над 60 години е добре да подсилят здравния си статус с трета доза.
 
Преди началото на академичната година около 75% от студентите са ваксинирани, информират от министерството на образованието. От студентите се изисква сертификат за пълно ваксиниране, за да могат да посещават лекциите в университетите.
 
Неваксинираните студенти са задължени да представят отрицателен тест по няколко пъти на седмица.
 
Туристическия бранш вече страда от наредбата за влизане в ресторанти и таверни само на ваксинирани и преболедували. Собствениците на ресторанти искат от правителството помощи, поради рязък спад на оборота на заведенията.

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 1 месец

Това се нарича ваксинационен терор и диктатура с генни препарати, които са троянски коне за имунната система и организма. Като са толкова добри защо не оставят хората сами да преценят дали да се възползват от тях, а ги правят задължителни. Уж да ни опазят здравето, а всъщност подмолно да ни го подкопаят и после да кажат, че не е от ваксините. Лъжа в измама и диктатура, това е масовият поход за задължително ваксиниране.

36

Анонимен

преди 1 месец

Едно време науката измисли ДДТ и с него дезинфекцираха децата. Защо няма сега хора, които биха третирали децата си с ДДТ? Нали науката преди време казваше колко е добро това?

35

Анонимен

преди 1 месец

Трагично е колко са просссти вече студентите! За едни лекции опитни зайчета стават! Лошо поколение! Ще се понесат последствията скоро.