Великобритания облекчи мерките при пътувания, въведени заради разпостранението на COVID-19. Напълно ваксинираните вече не е необходимо да представят отрицателен PCR тест. Има и промяна в системата на принципа на светофара за оценка на различните държави.

Министърът на транспорта Грант Шапс потвърди, че от 4 октомври системата от зелен, жълт и червен списък отпада. Ще остане само "червен списък".

Пристигащите от страните в него ще продължават да се самоизолират за 11 дни в определени от властите хотели и да плащат по 2 285 паунда за престоя си в тях. От пътуващите от всички останали страни от тази дата няма да се изисква тест преди пътуването.

Още по темата

А от края на октомври за напълно ваксинираните ще отпаднат и PCR тестовете на втория ден от пристигането на Острова. Те ще бъдат заменени с по-евтините антигенни тестове.

PCR тестовете остават в сила за неваксинираните.

От "червения списък", в който досега бяха включени 62 държави, ще бъдат извадени 8. Това са Турция, Пакистан, Малдивите, Египет, Шли Ланка, Оман, Бангладеш и Кения.

Шапс каза, че новите правила за пътувания ще останат в сила поне до Нова година.

"Целта е да направим пътуването по-лесно без бюрокрация, без прекалено много тестове, по-евтино и с по-голяма степен на сигурност сега, когато има толкова много ваксинирани хора“, изтъкна министърът на транспорта.

 

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 9 месеца

Пристигащите от страните в него ще продължават да се самоизолират за 11 дни в определени от властите хотели и да плащат по 2 285 паунда за престоя си в тях.---------------------------------------------------------------------------------------Много нелепи неща прочетох в статията, но това направо ме втрещи. Има ли хора, живеещи във Великобритания, да споделят това вярно ли е, хората не смятат ли да протестират???

28

О хо хо

преди 9 месеца

А КОЛКО ВРЕМЕ Е В СИЛА СЕРТИФИКАТА НА ДВОЙНО ВАКСИНИРАНИТЕ??? ЗАЩОТО ИМА ТАКИВА НА ПОВЕЧЕ ОТ 6 МЕС. ТЕ ВАЖАТ ЛИ??? И ДЕЙСТВА ЛИ ВАКСИНАЦИЯТА СЛЕД ПОВЕЧЕ ОТ 6 МЕС. ОТ ВТОРА ИГЛА?

27

Анонимен

преди 9 месеца

Т.е. няма да ги засичат като разпространяват вируса и няма да влизат в статистиката. По този изкривен начин на представяне на данните искат да покажат, че пандимеята е на неваксинираните - нормално, като само тях тестват.