По-малко от 1% учители са под карантина заради COVID-19 в началото на учебната година. Те са 0,66 % от общия брой педагогически специалисти в страната. Най-висок е делът на карантинирани преподаватели в област Търговище – 1,42%, съобщиха от МОН.

Още по темата

Малко над 1% са учителите в областите Видин и Ямбол, които не са в училище заради пандемията. Почти няма заразени или контактни преподаватели в област Габрово (0,33%) и Русе (0,39%).

Още по нисък е процентът на поставените под карантина ученици в страната – 0,31%. Най-много са останали в къщи в областите Силистра и Разград – по 0,53%.

До момента министърът на образованието и науката не е издал заповед за преминаване към дистанционни занятия на цели випуски или училища по медицински причини. Директорите на училища имат право да взимат такива решения за отделни паралелки.
 

Коментари Напиши коментар

2

Lina

преди 4 седмици

Абсолютни безделници, унищожиха образованието и няма връщане назад. Това е - един пуска клипчета и го нарича " преподаване ". Нищо добро не очаква бг образованието. Работят го като 3 работа - 2 часа на ден . Заплата 1200 - няма никога да се върнат в класните стаи. #новотонормално.

1

Анонимен

преди 4 седмици

Искам карантина.Никъде не ми се ходи и не ми се прави нищо.А и прогнозата за времето е че ще въли.