Снимка: БГНЕС
"В момента се наблюдава леко задържане в разпространението на коронавируса, но до 2-3 седмици ще има епидемиологични взривове, заради началото на учебната година". 
 
Това коментира пред bTV д-р Христина Бацелова - епидемиолог.
 
"Много е нисък процентът на ваксинираните учители, в САЩ доказаха, че един учител, който два дни преподавал без маска, е заразил 50%от учениците в класа си. Рискът е сериозен на базата на това, че имаме и малко деца, които са ваксинирани", каза още д-р Бацелова.
 
Тя коментира и данните на здравните власти, които показват, че 7,2% от хората в болница с COVID-19, са били напълно ваксинирани. Статистиката сочи, че от началото на март до вчерашния ден са починали 64 души, които са били със завършен цикъл на ваксинация.
Още по темата
 
"Данните, които бяха изнесени, са изключително важни, за да добием представа за нашата държава. Това, което правим като извод е, че ваксините работят", коментира епидемиологът.
 
"Смъртността при ваксинираните лица може да се дължи на различни фактори, като например неотговаряне на ваксината поради прием на медикаменти, които намаляват възможността на имунната система да образума антитела", каза още д-р Бацелова.
 
"Дозата от една ваксина, която не е съхранявана правилно, просто няма да постигне никакъв ефект, но тя не е опасна", обясни лекарят.
 
"Има един ного малък процент от хората, които са напълно здрави, но не отговарят на ваксините, това са актуални особености на имунната система", допълни д-р Бацелова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase