Снимка: БГНЕС

„Въведените мерки са абсолютно безсмислени. Това се доказа във всички страни по света, където те бяха въведени драконовски, но особена разлика при протичането на епидемичния процес няма”, заяви доц. Атанас Мангъров в ефира на Nova News.

По думите му смъртността е показател, с който винаги се злоупотребява у нас. Според него фактът, че сме на челни места по смъртност се дължи на това, че сме с много болно и застаряващо население.

„Не съм съгласен с доц. Мангъров. Намаляването на случаите между двете вълни от 29 ноември миналата година, например, е благодарение именно на мерките и въведения локдаун тогава”, коментира математикът проф. Огнян Кунчев.

„Всеки епидемичен процес има вълнеообразен ход – вълна - спад. Всяка следваща вълна е по-малка. Това се наблюдава всяка година при епидемията от грип, както и при хипатитните и варицелните епидемии”, допълни Мангъров.

„В болницата при нас повечето заразени са неваксинирани - това е характерно за цялата страна. В Обединеното кралство, когато започна секвениране и генно типизиране на случаите с Делта вариант, там са доказани около 400 000 случая, като 1900 от тях са починали. 1100 от починалите са били ваксинирани по два пъти. 600 от починалите с Делта са били неваксинирани. Това са данни от Public Health England”, заяви доц. Атанас Мангъров.

Той беше категоричен, че не отрича ваксините. „Когато някой дойде да ме пита дали да се ваксинира срещу COVID-19 или не, аз казвам: „Хубаво е да се ваксинираш. Решението обаче е твое. Защото когато отидеш да се ваксинираш, ти си слагаш продукт, който все още е във фазата на клиничното изпитване”, коментира още той.

Още по темата
Проф. Огнян Кунчев посочи като пример Израел и изтъкна, че се е получила недобра интерпретация на случващото се там.

„Хората там казват следното: „Да, ние се ваксинирахме в голямо количество и за 4 месеца забравихме какво са мерки. Сега обаче дойде Делта вариантът и много ваксинирани хора заболяха. Нормално е повечето ваксинирани да се разболяват, защото 70% са ваксинирани”, каза той.

„Ваксинацията си върши работата и Израел го показва. Доказа се и, че когато човек е ваксиниран и се разболее, той разпространява по-малко вирусите”, добави Кунчев.
 

Коментари Напиши коментар

214

Анонимен потребител

преди 3 дни

Браво, доц. Мангъров! Продължавайте да казвате истината, докато и най-заблудените не разберат какво наистина се случва!!!!! Тази чудовищна манипулация трябва да спре!

213

Анонимен

преди 4 дни

Четейки статията излиза че математик разбира повече от вирусология от лекар-вирусолог. Да ходим да се лекуваме при математика тогава?п.с. Поне съпоставяйте позициите на двама вирусолози. Иначе написаното звучи комично

212

Тахомир

преди 4 дни

Мангъров е ***! Тъпото е, че толкова народ му се връзва и почти никой не спазва ограниченията и никой не се ваксинират. Личи си от броя на починалите хора, като във война сме.