Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Страната ни се намира в четвъртата вълна на коронавируса. В същото време спешните медици във Видин обявиха готовност за гладна стачка. Медиците недоволстват, защото още не са получили дължимите парични добавки за работа на първа линия.

Оказа се, че санитари и шофьори не са получили своите допълнителни стимули за година и половина назад.

"Във Видин има наистина ескалиране нанапрежението. Многократно бяхме лъгани, писахме писма, не ни отговаряха. Министърът се съгласи на среща с нас и обеща, че ще промени начина на заплащане", каза пред bTV д-р Иво Георгиев.

Той допълни, че санитарките никога не са получавали парите, които им се полагат за работа с COVID. "Призоваваме за подкрепа както сред медицинския, така и сред немедицинския персонал, защото утре ще дойдат да потърсят помощ именно от тези хора", категоричен бе лекарят.

От утре започват с щафетна гладна стачка, която ще продължи до решаването на проблема.

Д-р Георгиев заяви, че до този момент местните здравни власти не са пожелали да се съобразят със заповедта на ресорния министър и да дадат допълнителните средства.

Той допълни, че не можем без санитари и шофьори и призова всеки, който се чувства съпричастен към проблема да се присъедини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase