Снимка: архив, БГНЕС

Румънските власти въвеждат нова мярка за пристигащите от България от 12 септември 2021 г., съобщиха от МВнР.

По информация на посолството ни в Букурещ при влизане в Румъния българските граждани, които представят отрицателен резултат от PCR тест, ще могат да пребивават в страната максимум до 3 дни /72 часа/.

Останалите изисквания остават без промяна - освен с PCR тест, в Румъния от България се допускат без 14-дневна карантина ваксинираните или преболедували COVID-19 с необходимите документи, децата до 6-годишна възраст включително, както и транзитно преминаващи, но при условие, че напуснат Румъния в рамките на 24 часа от влизането им.

Подробна информация е публикувана на сайта на МВнР в рубриката "Коронавирусът - как да пътуваме" на https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/romania

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството ни в Букурещ на телефон: +40 21 230 21 50; +40 21 230 21 59 и на мейл Consular.Bucharest@mfa.bg
 

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 8 месеца

И с право като знаят що за стока сме безконтролна

15

Анонимен

преди 8 месеца

Контрамерки и за тях. 24 часа за транзитно преминаване през Бг за Турция и Гърция и ПСР тест. Такива туристи като тях не ни трябват. Пълен погром направиха по черноморието. Това лято говорих със спасител на Златните и той ми каза че концесионера не може да смогне да почиства плажа след тях. Постоянно извършвали дребни кражби от хотелските стаи. Плафони, ел. крушки, врътки за кранове. Чисти цигaHи. Жалко че фигуранта и служебната му хунта нямат топки и за това вече всички на Балканите ни мачкат.

14

Анонимен

преди 8 месеца

Точно..тия мамалигари ,беха задръдрили черноморието ,сега се правят нa важни