Снимка: архив, БГНЕС

Министерството на здравеопазването на РС Македония съобщи, че в съответствие с точните нужди за втора доза от ваксината на Пфайзeр, както и поради големия интерес към първа доза от този производител, всички дози на дарените от България ваксини на американския производител ще бъдат използвани далеч преди изтичане на срока им на годност, съобщи МИА.

Още по темата

"Ваксините от производителя Пфайзер, които трябва да пристигнат като дарение от Република България, ще бъдат използвани в рамките на 5 до 7 дена от разпределението им по пунктовете. Съгласно договора с Република България ваксините ще бъдат на разположение от 14 септември на нашите пунктове, което значи, че има повече от достатъчно време да се използват и нито една да не бъде унищожена. Средно дневно се правят по около 10 000 ваксинации и най-голям процент от тях са именно от производителя Пфайзер", се посочва в съобщението на Министерството на здравеопазването на Северна Македония.

Министерството на здравеопазването на Република Северна Македония в съобщението си изразява благодарност към правителството на Република България за дарението, посочва агенция МИА, цитирана от БТА.
 

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 2 месеца

Нашите трябваше да ваксинират тези с българско самосъзнание, ония там само ги тъпчат.

25

Храни куче да те лае

преди 2 месеца

Това награда за сваленото и за запаленото знаме ли е? Онова п.алче от младежкото ВМРО дето обясняваше,че Българките струват два динара и то ли ще се ваксинира? МЗ на СМ ни благодарило,а премиера и президента им обиколиха всички медии да благодарят на сръбските братя за 5000 ваксини спутник,махнаха таксите за магистралите за сърби за благодарност,а сега за българи,ще ги махнат ли? Прости сме,прости! А едни хора в Молдова и Украйна ни обичат и една държава Албания е признала българско малцинство!

24

Дата НАТО

преди 2 месеца

ваксината са я платили преди една година тези които за тази година не са искали да се ваксинират ----///----- Само в БГ и само един диктатор като Ту лупа може да изхарчи толкова безотчетни пари за нещо, което сега изхвърляме. Същото е и с огромните количества хлорокин и ивермектин, които налупи, само за да гепи комисиона.