Снимка: БГНЕС

Новите случаи на коронавирус в Гърция отбелязаха значителен ръст днес, достигайки 2 807 в сравнение с 1765 за предишното денонощие. С това общия брой на регистрираните инфекции в страната достигна 605 158, предава БГНЕС.

Има 388 пациенти на изкуствено дишане в интензивните отделения, чиято средна възраст е 65 години, според ежедневния бюлетин на Националната организация за обществено здраве (EODY).

Тридесет и осем пациенти са починали от усложнения, свързани с коронавируса, а броят на смъртните случаи в Гърция от началото на пандемията е 13.971.

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 2 месеца

До Димов: защото тия, дето не могат да мислят, чакат такава новина - за да може да кажат, че ето - ваксините не работят. В Гърция обикновено правят 10 пъти повече тестове от нас, и поне до неотдавна процентът положителни беше по-нисък от нашия. Тя работата е ясна за тук - малко тестове, уж нисък % болни, или уж не расте, но реално - висока и скрита заболеваемост, и накрая и висока смъртност...

24

Димов

преди 2 месеца

Защо не ни кажете в % колко е това?!? При колко теста?!?

23

Анонимен

преди 2 месеца

Според сайта worldometers оня ден новите случаи в Гърция са 2400, а не 1765, както е цитирано в новината. Разликата не е голяма с вчерашните 2807 нови случаи.