Снимка: архив, БГНЕС

Депутатите в Гърция обсъждат законови промени с високи глоби за фалшифициране на удостоверения за ваксиниране.

Скок на заразените с COVID-19 деца налага строги мерки преди началото на учебната година.

Още по темата

По 5 000 евро глоба за фалшив сертификат за ваксиниране обсъждат днес депутатите в Атина. Наредбата ще се гласува до края на деня. Предложението беше внесено по спешност от здравния министър Тансис Плеврис след разкрития за издадени хиляди сертификати на неваксинирани лица, предаде БНР.

След като здравните работници без ваксина бяха отстранени, в много болници започна недостиг на специалисти. Здравното министерство вече допуска връщане на работа и след първа доза от ваксината.

В същото време се увеличават строгите мерки от министерството на образованието дни преди началото на учебната година. Лекари от болниците съобщават, че рязко са се увеличили случаите на заразени деца в последния месец. От следващата седмица властите активизират кампанията по имунизация с мобилни екипи пред учебните заведения.

Обучението тази година ще е само присъствено, заяви категорично министърът на образованието Карамеос. Ще има обаче задължителни тестове за учениците. Студентите имат право да присъстват на лекции само срещу сертификат за ваксина или документ за преболедуване на вируса.


 

Коментари Напиши коментар

27

Челеби

преди 2 месеца

Как установяват кой е ваксиниран и кой не е ?!

26

Анонимен

преди 2 месеца

Като се окаже че " ваксинирани" в един и същ център странно се разболяват или нямат антитела, ясно е че ваксина не е сложена. И сертификата е фалшиф. На *** които приказват за чипове ще кажа-не , по-просто е. Ваксиниран не се разболява тежко и има антитела. .

25

Наблюдател

преди 2 месеца

Виждате ли добре как всяка дъргжава си уважава езика и не пише на английски само тук *** пишат на английски дори униформите на полицаите пише на английски АНТИ КОНФЛИКТ ПРОТЕСТ ДА НЕ ПРОТЕСТИРАТ АНГЛИЧАНИ ?ТОВА НЕ Е БИЛО И ПОД ТУРСКО РОБСТВО 500години съхраниха дедите ни БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК А СЕГА препратели !!!И оня от игри на волята ще ми вика екшън вместо старт или действайте !!!На медите да не ви гледат английскоговорещи случайно или взимате пари от българските данъкоплатци Само канал 1