Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Усложняващата се епидемична обстановка принуди някои ректори да въведат ограничения пред неваксинираните, като например Медицинският университет в Пловдив. Други университети обаче са решили да стимулират с различни бонуси възпитаниците си, които решат да се имунизират, пише "Сега".

Медицинският университет в Плевен например апелира студентите да се ваксинират до края на септември.

От 1 юли всички желащи могат да си запишат час за ваксина в университетските бази - в УМБАЛ "Св. Марина" или УМБАЛ "Георги Странски". Заедно с това ректорът на вуза проф. д-р Добромир Димитров обявява, че ваксинирането ще даде "много възможности" на студентите в университета - да посещават "спокойно" присъствените учебни занятия, да участват присъствено в научните форуми и обучителните курсове, включително в академичния календар на МУ-Плевен, както и да пътуват свободно по програма "Еразъм+".

Освен това, той предлага и още два бонуса за ваксинираните студенти - да получат 3 свободни дни от занятия, както и да участват в томбола с парична награда от 1000 лв. След като бъде представен сертификат за ваксинация.
 

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 4 месеца

Пловдивската ректорка, след като я заплашиха родителите на студентите със съд, даде заден на скапаната си заповед и след няколко дни щели да я преразглеждат

32

Анонимен

преди 4 месеца

Единственото безплатно нещо е сиренето в капана за мишки. И 20 милиона евро да ми предложат, няма да се ваксинирам!

31

S

преди 4 месеца

Студенти, мислете! Не изяждайте сиренцето! То е безплатно само в капана за мишки.