Снимка: БГНЕС
fallback

За един ден 10 млн. души са ваксинирани срещу коронавируса в Индия. Така е подобрен досегашният рекорд от 9,2 млн. ваксинирани за ден, съобщи БНР.

Властите в държавата с 1,3 млрд. население си поставят за цел до края на годината да бъдат ваксинирани над 1 млрд. възрастни хора.

Имунизационният процес обаче се бави заради недостиг на ваксини, административни пречки и колебание сред хората. Едва 15% от населението на Индия е имунизирано с две дози, а ваксинацията започна през януари.

След вълната през април и май броят на новите случаи дневно в Индия намаля драстично и новите случаи дневно вече са по около 40 хиляди. Премахнати са почти всички ограничения за движение.

Днес обаче страната регистрира най-големия брой нови случаи на коронавирус за едно денонощие от два месеца, предадоха Ройтерс и ДПА. Индийското министерство на здравеопазването съобщи за близо 47 хиляди потвърдени заразени през последното денонощие. Около 70 процента от новите случаи са в крайния югозападен щат Керала.

За трето поредно денонощие в Индия биват установявани над 45 хиляди заразени. Смята се, че този ръст се дължи на разхлабването на ограничителните мерки по време на годишния фестивал Онам.


Индия, с население от около 1,370 милиарда души, е на второ място в света след Съединените щати по брой потвърдени случаи на коронавирус - повече от 32,6 милиона. Над 500 заразени са починали през последното денонощие. Смъртните случаи, свързани с коронавируса, в Индия вече са повече от 437 хиляди. Страната е трета в мрачната статистика след САЩ и Бразилия.

До момента в Индия са поставени над 622 милиона дози ваксина срещу ковид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 3 години

докат нямаше вакса спадаха, като почнат бройките на ваксинираните да нарастват, нарства и заразените, после нямало връзка

27

ъъъ

преди 3 години

Бравос! А ваксините стигат ли им? Щото ако не им стигат, ние имаме излишни. И още ще набавим, ако им трябват.. ваксини да искаш.

26

Анонимен

преди 3 години

Още една партенка. Бил съм в Индия, думата "организация" там е непозната. Невъзможно е да накараш 10 млн да бъдат на определено място, камо ли да ги "ваксинираш".

fallback