Снимка: БГНЕС
Австралия съобщи днес, че са регистрирани над 1000 нови местни случая на заразени с COVID-19 за първи път от началото на пандемията, след като Делта вариантът стана доминантен в Сидни, съобщи БГНЕС.
 
Щатът Нов Южен Уелс, където се намира и най-многолюдния град в страната - Сидни, съобщи за рекордните 1029 случая за предходните 24 часа.
 
Епидемията, поразила града в средата на юни, е достигнала над 15 000 случая и се е разпространила в предградията. Това е довело до връщане на ограниченията за пътуване в югоизточна Австралия.
 
Въпреки растящите цифри и нарастващия натиск върху болниците, губернаторът на щата Гладис Береджиклиан обяви, че се предвижда леко облекчаване на ограниченията за ваксинираните и преболедували хора от средата на септември.
 
Повече от половината от 25-милионното население на Австралия са подложени на режим на блокиране. В Сидни жителите спазват строги ограничения повече от два месеца.

Коментари Напиши коментар

13

славянин

преди 2 месеца

В Библията има един текст който гласи: ''когато слепци водят слепци, накрая всички падат в ямата''! Онези там ги държат под домашен арест от година и половина!

12

Анонимен

преди 2 месеца

Че то в Австралия кажи рече преболедували няма, те там в някакъв перманентен локдау съкън да не се заразят, за това и случаите им ща бъдат и много и бързи като дойде един по заразен щам

11

Анонимен

преди 2 месеца

Оф много ми омръзна от някакви тролове, дето хвърлят разни цифри в пространството, изсмукани от пръстите. Всички станаха големи математици, а до вчера едва са изкарвали тройки в училище.