Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според здравния министър Стойчо Кацаров новата вълна на коронавируса е избързала във времето, но няма ръст на общото количество болни.

Още по темата

Той увери, че към момента не се налага затягане на мерките в страната.

Кацаров допълни, че прогнозата на част от експертите е, че предстоящата вълна ще е по-лека от предшестващите, защото  около 15-16% от населението със завършен курс на ваксинация.

“Има и немалка част от населението, която се е срещала с вируса. Никой не може да каже със сигурност“, посочи още министърът.

Той участва в заседанието на парламентарната комисия по бюджет и финанси, която прие на първо четене актуализация на бюджета на Националната здравно-осигурителна каса за 2021 година.

Според проекта на Министерски съвет, приходите и разходите на НЗОК за тази година са 5,5 млрд. лева.

Разходите на НЗОК за борба спандемията за първите седем месеца на годината са 442 млн. лева, каза по време на изслушването в комисията Стойчо Кацаров, цитиран от БТА.

От Министерството на финансите добавиха, че предвидените разходи за борба с пандемията през тази година са общо три милиарда лева. В тази сума са включени и помощта за бизнеса, за заетост, както и месечна добавка от 50 лева за пенсионерите.


 

Коментари Напиши коментар

139

Анонимен

преди 3 месеца

Не е избързала вълната, а вие грешно сте смятали. То и аз, простия работник, разбрах, че края на август ще е сериозно влошена ситуацията, пък ти как не си чул, не знам.

138

Анонимен

преди 3 месеца

тоя Кацаров излезе още по-гаден и от гелосаният. ти да видиш

137

Анонимен

преди 3 месеца

Все е имало *** министри, ама чак толкова като тоя! Изречение шедьовър -ковид вълната била избързала и не се налагали мерки.Радев,Радев,къде ги събира тия за министри?