Снимка: Pixabay

Контролът за спазването на противоепидемичните мерки в област Разград се затяга, решиха на свое заседание членове на Областния кризисен щаб.

За спазването на ограниченията, наложени заради разпространението на вируса, ще следят полицията, Регионалната здравна инспекция и дирекцията по безопасност на храните.

От администрацията припомниха и конкретните мерки, които трябва да се спазват – дезинфекция, спазване на физическа дистанция, недопускане до работните помещения на лица с прояви на остри респираторни болести, носене на защитна маска в закрити обществени места и на открити обществени места, на които има струпване на хора.

Още по темата
"Щабът реши още да бъде направено всичко възможно, за да се ускори ваксинационният процес  в област Разград. За целта РЗИ-Разград, кметовете на общини и на кметства в региона трябва да създадат нужната организация във всички селища. Необходимо е още да бъдат осигурени достатъчен брой места, в които да се извършва ваксинация", поясниха от Областната администрация в Разград.

Решението на щаба за предприемане на тези мерки е сцел да се ограничи разпространението на COVID-19 и да бъде направена необходимата подготовка преди настъпването на очакваната четвърта вълна.

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен "дърветата ще бъдат препълнени" - коленето на хора е по-популярно из делиормана, Кръв ще се лее!

12

Анонимен

преди 5 месеца

"За спазването на ограниченията, наложени заради разпространението на вируса, ще следят полицията, Регионалната здравна инспекция и дирекцията по безопасност на храните." - искам да видя как се случва това в дълбокия делиорман, където не говорят български и хигиената е под нулата

11

Анонимен

преди 5 месеца

Домусчиев да не е изпуснал някой вирус от завода?