Снимка: БГНЕС
Въвеждат по-строг контрол по спазване на противоепидемичните мерки на територията на област Перник. 
 
На свиканото от областния управител д-р Симеон Василев заседание на Кризисния щаб беше взето решение да се изготви график. Още от следващата седмица се очаква да започнат масови проверки в обществения транспорт и обектите с обществено предназначение, предаде БНР.
 
"11 са новозаболелите от коронавирус в област Перник през изминалото денонощие. Активни към момента са 99 случая. 23-ма са хоспитализираните пациенти. На база 14-дневна заболеваемост в периода от 26 юли до 9 август регистрираните случаи са 102, което се равнява на 85.58 на 100 000 души", съобщи представителят на РЗИ Явор Чаушев и добави още:
Още по темата
 
"В област Перник са имунизирани до момента 33 694 лица. С пълен имунизационен статус са 16 684. Изпратени са още миналата седмица писма до всички кметове. Започнаха да идват списъци с лицата, които искат да бъдат ваксинирани", каза Чаушев.
 
Областният управител апелира гражданите и институциите за спазване и контрол на противоепидемичните мерки. 
 
"Другото важно нещо е да се ускори ваксинационният процес, тъй като по мое лично мнение той е подценен и хората масово отказват да се ваксинират на този етап. Затова призовавам всички към разумни действия", каза Василев.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase