Снимка: БГНЕС
"През миналата седмица ви намекнах, че сводката за понеделник ще е интересна. Знаете, че доста отдавна писах, че проблемите ни ще започнат през втората половина от август. Предната седмица бе спокойна. Оттук, някои от вас са усетили, какво ще ви пиша сега: Тази седмица ще е преходна. Все още преобладаващо спокойна от гледната точка на човека на плажа, но преходна."
Още по темата
Това пише в профила си във  Facebook математикът проф. Николай Витанов, цитиран от Монитор.
 
Той смята, че областите, които все още са в зелено, се наслаждават на спокойно лято.
 
"Тези, които са в жълто - и там е така, просто трябва малко да внимават, като спазват елементарните мерки и не се задържат много по места, къдено има събирания. Има обаче и промени.
 
Гледаме картата съгласно плана на Министерството на здравеопазването. Виждаме, че тя вече не е изцяло зелена, област Бургас се очаква да иде на ниво 2. Тук малко пояснения. Област Бургас се е засилила натам. Сметката е правена при броя хора, които са в тази област през другите сезони, не през лятото. През лятото са повече, ето защо жълтия цвят засега е повече предупреждение. Министерството на здравеопазването би могло да даде толеранс или да не даде, това е тяхно решение. Аз просто предупреждавам, че област Бургас върви към ниво 2", пише още математикът.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase