Снимка: БГНЕС
Британски университет предлага парични награди на студенти, които могат да докажат, че са били напълно ваксинирани срещу Covid-19. Целта на университета е да стимулира повече студенти да се ваксинират, предаде БГНЕС.
 
Всички студенти от университета в Съсекс ще участват в тегленето на томбола, а 10 победители ще получат по 5000 паунда, ако могат да докажат, че са получили две дози или са освободени от ваксиниране по основателна причина.
 
Проф. Адам Тикел, заместник-ректор на университета, заяви, че това решение не е, за да  "подкупи" студентите да се ваксинират.
Още по темата
 
Тегленето на наградите ще се проведе в края на ноември. Срокът е избран, за да се даде време на студентите да се ваксинират.
 
"В списъка на потенциално наградените ще бъде включен автоматично всеки студент, получил две дози ваксина, освен ако някой не е заявил изрично отказа си да участва. На случаен принцип ще бъдат избрани имената на десет човека", каза професор Тикел пред BBC Radio 4. 

Коментари Напиши коментар

25

11

преди 5 месеца

Ами такива университети просто трябва да се взривяват.

24

Коприва

преди 5 месеца

А алергията към лъжи няма ли да я признаят за достатъчно основание? Щото тук сме мноого алергични по нашите географски ширини.

23

Анонимен

преди 5 месеца

Така се ражда корупцията.