Снимка: БГНЕС

Не се очаква Съединените щати отново да прибягнат до затваряне на бизнеси и ограничаване на хора по домовете им, за да намалят разпространението на Covid-19, но ще има увеличаване на заразяванията заради варианта Делта.

Това заяви в интервю за телевизия Ей Би Си доктор Антъни Фаучи, който е главен съветник по здравните въпроси на президента Джо Байдън. Според него в страната има достатъчно поставени дози ваксини, за да се избегне критична ситуация.

"Мисля, че имаме достатъчен процент от хората в страната, не са достатъчно, за да избегнем избухването на нови огнища, но са достатъчно, за да не изпаднем в ситуацията, в която бяхме миналата зима, но нещата се влошават. Ако разгледате средното увеличаване на броя случаи  за седемдневен период, той се е увеличил значително", обясни имунологът Антъни Фаучи, но призова хората да се ваксинират.

"Имаме сто милиона души в страната, които подлежат на ваксинация, но не са имунизирани. Ставаме свидетели на бум на случаите сред хората, които не са ваксинирани", допълни той, цитиран от БНР.

Броят на новозаразените в Съединените щати почти се е удвоил през последните 10 дни, сочи анализ на Ройтерс. Дори да няма ограничаване на бизнес дейности, вариантът Делта може да се отрази негативно на икономиката, отбелязва агенцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase