Снимка: архив, БГНЕС

Задължителна имунизация срещу COVID-19 ще бъде въведена до 2-3 месеца в много европейски страни. Това заяви в интервю за БНР професор Кристиян Песталоца - германски конституционалист и член на етичната комисия в Берлин.

Още по темата

„Разбирам опасенията им. Но каква е алтернативата? Оправдано ли е да рискуваме здравето и живота на хората, които ще се разболеят? Аз съм последният човек, който ще подкрепи неоправданото ограничаване на гражданските свободи, но първо трябва да оживеем. Ваксината очевидно предпазва от тежко заболяване и затова не мога да я възприема като някакво досадно задължение. Имунизацията е гражданска отговорност“, каза проф. Песталоца.

„Всеки е свободен в решението си дали да се ваксинира или не. Но не забравяме ли, че излагайки други хора на опасността от заразяване, нарушаваме техните права? Гражданските права включват отговорност не само за себе си, а и за околните“, смята експертът.

„Ако живеехме в нормални времена, и дума нямаше да може да става за вмешателство в решението дали да се ваксинираш или не. Но не живеем в нормални времена. Живеем в пандемия. Живеем в извънредна ситуация“, коментира още проф. Песталоца.
 

Коментари Напиши коментар

547

ем

преди 1 месец

Черен пазар на вакси имало. Вярно ли е?

546

Ясно

преди 1 месец

без хакери няма да мине. Хайде момчета сега му е времето да направите малко парички. Започвайте да хаквате системите и да издавате фалшиви сертификати . Инак няма да се оправят тия *** дето искат да набодат света.

545

анонимен засега

преди 1 месец

Тия както са тръгнали да искат задължително да ни ваксинират, утре може да поискат да ни отрежат например носа задължително.Освен ако не се целят с това размирици за да се въведат още по-драстични закони.====================================С тези "ваксини" те патентоват, т.е. принадлежиш вече на друг, не си Божие творение повече, така че ще имат право да ти вземат всеки орган от теб, който си пожелаят и ти не можеш да направиш нищо!!